Body shops Rainforest Shine.

Pris: 8 euro för 400 ml schampo.
Jag har testat två gånger att schamponera med detta schampo och balsam.
Den första gången hade jag jättestora problem. Man skulle nämligen löddra upp schampot mellan händerna innan man stoppade det i håret. Problemet är att det mesta försvinner innan det ens nått håret. Eftersom det är dyrt skyndade jag att gnugga in det utan att löddra särskilt mycket. Resultatet var att håret snarare klibbade ihop sig än blev rent. Jag fick då göra om det.

När jag letat upp information och tips om andra som använt samma schampo så kom jag på en lösning: ”varför inte stoppa lite schampo och vatten i en flaska och skaka fram skummet?”. Jag skrev det som kommentar på bloggen jag tittat på, och gick sen för att testa saken själv.
Jodå. Det var inget spill överhuvudtaget. Visst det tog tid, och håret är så tjockt och hade blivit så klibbigt att jag var tvungen att ta hjälp av mitt sista-schampo, men denna gång så blev ju håret faktiskt rent.

Det var en chock att gå från doftlös schamponering till VÄL parfymerat schampo. Jag fick nästan huvudvärk av det och tyckte det var väldigt obehagligt att dofta så starkt..  fast det höll inte min make med om som satt fast i min hårbotten med näsan hela kvällen.

Min fråga är om det verkligen är så ekovänlig som dom påstår med så stark parfymering. Vem vet vad parfymerna innehåller? Jag vet för tillfället inte det. Men jag ska se om jag inte kan ta reda på saken.

Jag ska schamponera håret ikväll igen, så jag kommer med en uppdatering om det senare.

Annonser